Показать сообщение отдельно
Старый 17.02.2012, 19:06   #256
осавул
Участник HR-Лиги
 
Регистрация: 13.02.2012
Адрес: Чернівці
Сообщений: 21
Вы сказали Спасибо: 3
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
По умолчанию

Відносно "ЦИТАТИ" (хоча закон складаєтьс із статей), із закону про "обов"язок укладення КД та про відповідальність за відсутність КД!"
Відповідь: Ст. 2 Закону від 15.12.93 р. № 3693-XII однозначно зобов"язує укладати КД "на підприємствах, в установах, організаціях (далі — підприємства) незалежно від форм власності і господарювання, які використовують найману працю і мають право юридичної особи.". Слово "укладається" необхідно розуміти як імператив! Тут недопустиме трактування "може укладатися", "інколи укладається", чи "укладається декими підприємствами"! Необхідно розуміти однозначно: укладаються всіма юридичними особами!
За ст. 10 сторони (які підписують КД), за три місяці до закінчення попереднього КД, або протягом 3-х місяці з моменту створення підприємства, зобов"язані виступити з ініціативою укладння КД.
Якщо ні одна зі сторін не виступила з такою ініціативою,(чим грубо порушили вимогу ст. 2), то має місце чистий склад правопорушення "Ухилення від участі у переговорах щодо укладення ... КД" - ст. 411 КУпАП " Ухилення осіб, які представляють власників або уповноважені ними органи чи профспілки або інші уповноважені трудовим колективом органи, представників трудових колективів від участі в переговорах щодо укладення, зміни чи доповнення колективного договору, угоди, умисне порушення встановленого законодавством строку початку таких переговорів ...".
Справа в тому, що керівник ідприємства і керівник профспілкової органіації укладають не особисту угоду (що є чисто добровільною справою), а зобв"язані виконати вимоги закону по врегулюванню багатьої питань взаємовідносин власника (упоноваженого органу) підприємства та трудового колективу. І тому в цьому випадку їхні власні бажання, чи не бажання, укладати угоду братися до уваги не можуть!
(Аналогічні норми КЗпП У я не наводжу, щоб не повторюватися!)
Щиро ваш - Осавул!

Последний раз редактировалось Наталья Р; 28.09.2013 в 21:58. Причина: Привела в соответствие с правилами форума.
осавул вне форума   Ответить с цитированием