Показать сообщение отдельно
Старый 06.06.2008, 12:31   #33
dvs57
Эксперт HR-Лиги
 
Аватар для dvs57
 
Регистрация: 28.05.2008
Адрес: Луганск
Сообщений: 340
Вы сказали Спасибо: 72
Поблагодарили 157 раз(а) в 62 сообщениях
По умолчанию

Чому ПВТР стали додатком до КД?

На мій погляд, нічого страшного тут нема, Жодного порушення.
А якщо в когось нема КД – то його ПВТР не спасуть, я вже про це писав вище.

Тепер про ПВТР. Читай ст. 142 КЗпП

Стаття 142. Правила внутрішнього трудового розпорядку.
Трудовий розпорядок на підприємствах, в установах, організаціях визначається правилами внутрішнього трудового розпорядку, які затверджуються трудовими колективами за поданням власника або уповноваженого ним органу і виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) на основі типових правил.

хххххххххххххх

Тобто, вимоги щодо підготовки та затвердження ПВТР і вимоги щодо ухвалення КД – однакові – дві сторони їх готують (власник і профспілка), ухвалюють загальні збори.

Принципово я на цьому не наполягаю. В нас так зроблено тому, що як тільки ми створилися, не було нічого, і робили все за раз, і терміново. Та й досі, саме такий розклад зручний в тому плані, що при обговоренні питань виконання КД ми в контексті обговорюємо й виконання ПВТР.

Погоджуюсь, що Колдоговір і ПВТР мають рівний статус.

Ми в КД вносимо впродовж року необхідні зміни та доповнення. Думаю, що таким чином виправимо статус ПВТР, вилучивши їх з КД і оформивши окремим документом та ухваливши на загальних зборах окремим рядком порядку денного.

ххххххххххххххххххххххх

Кого що цікавить з КД та додатків, давайте обговоримо по суті. Наприклад, в мене є що запитати про ті ж ПВТР. Прошу пардон, я знову за своє. Ці документи рівні за статусом...

Последний раз редактировалось Наталья Р; 24.11.2011 в 21:50. Причина: объединила 2 поста в1
dvs57 вне форума   Ответить с цитированием